ראשי בלוג מטא WhatsApp: האפליקציה הנפוצה להעברת מסרים ותמונות ברשת
WhatsApp: האפליקציה הנפוצה להעברת מסרים ותמונות ברשת

WhatsApp: האפליקציה הנפוצה להעברת מסרים ותמונות ברשת

ווטסאפ הינה אפליקציה המיועדת להעברת מסרים, מסמכים, תמונות באמצעות טקסטים ובאמצעות קטעי קול ווידאו.

הרציונל העומד בבחירת השם הוא What’s up? מה נשמע באנגלית, אולם כתוב באופן שונה: WhatsApp, כאשר App הוא תחילתה של המילה אפליקציה.

בשנת 2014, פייסבוק רכשה את החברה תמורת 19 מיליארד דולר.

האפליקציה נתמכת בטלפונים מסוג אנדרואיד, אייפון, בלקברי, נוקיה וטלפונים של מיקרוסופט וכן נתמכת במחשבים נייחים. משתמשים בה יותר ממילארד וחצי משתמשים ברחבי הגלובוס.

מה מכילה האפליקציה?

המסך הראשי מחולק לשלוש: 1. צ’אטים עם חברים או קבוצות 2. סטטוס להוספת תמונה או קישור שנשמר בזכרון ל-24 שעות. 3. שיחות קולית (עם/ללא וידאו).

בנוסף, קיימת אפשרות לפתיחת קבוצה (עד 256 משתתפים), רשימות תפוצה, ווטסאפ ווב, הודעות חשובות שניתן לסמן אותן בכוכב והגדרות נוספות. מסומנות בכוכבלשידור מסר, לעריכת פרופיל המשתמש ולהגדרות.

בשונה מ-SMS, בווצאפ ניתן לראות מתי המשתמש היה מחובר לאחרונה והאם קרא את ההודעה שלך (באמצעות סימון וי כחול). ניתן לבטל מאפיינים אלו במידה ואנו רוצים לשמור על מידת אנונימיות, אולם במצב כזה גם לא נראה אצל המשתמשים מתי התחברו ו/או האם קראו את ההודעה.

הגדרות פרטיות

באפריל 2016, ווצאפ הכריזה כי הצפינה מקצה לקצה את כל המסרים של כל המשתמשים. כלומר, בשליחת הודעה האדם או הקבוצה הם היחידים שיוכלו לקרוא אותה. הכרזה זו מוטלת בספק ויש החולקים על כך וטוענים שסוכנויות ריגול וסוכנויות שונות הן בעלות יכולת ניטור ומעקב אחר ההודעות.

למרות הצהרת אבטחה זו, באוגוסט 2016 כללי השימוש שונו והמידע שותף עם פייסבוק, שכאמור רכשה את ווטסאפ. בעקבות כך, הממונה על הפרטיות בגרמניה אסר על ווטסאפ לאסוף את המידע במדינתו והורה לפייסבוק למחוק את כל המידע שנאסף ממשתמשי ווטסאפ במדינה.

אמינות

לא פעם אנו נתקלים בשליחת מסרים והודעות שרשרת הנקראים “פייק ניוז” או הודעות הסתה. בשנת 2018, כדי לסמן הודעה שאינה מקורית הנהלת החברה קיבלה החלטה לסמן במיוחד ‘הודעה שהועברה’ ולהגביל את העברת ההודעות לעד 250 נמענים או קבוצות. לאחר מכן צומצמה ל-5 ומאז הקורונה (לאור ריבוי הפצת מידע שגוי) רק למשתמש אחד. יחד עם זאת, ניתן לעקוף את ההגבלה ולשלוח אחד אחד או לסמן העתק על ההודעה ולהדביק כאילו היה זה מקור בקירותיהם של המשתמשים האחרים.

במאי 2020, ווטסאפ שיתפה פעולה עם רשת בדיקת העובדות הבינלאומית ופיתחה צ’טבוט שמסייע לגולשי ווטסאפ לברר האם מידע שהועבר אליהם באפליקציה אמיתי או מזויף.

ווטסאפ עסקי

על מנת להישאר עם היד על הדופק ולצבור עוד ועוד משתמשים לאפליקציה, ווטסאפ פיתחה אפליקציה שמיועדים לעסקים קטנים וגדולים המכונה ווטסאפ ביזנס/עסקים.

מדובר באפליקציה הדומה לגירסה הרגילה, אולם קיימים פיצ’רים, תוספות ושדרוגים לצורך התאמה לעסקים וארגונים בכל סדר גודל. האפליקציה נועדה להפוך את התקשורת בין העסק ללקוחותיה למהירה, נוחה ואפקטיבית יותר.

היתרונות באפליקצית ווטסאפ ביזנס:

  • ניתן להשיב בצורה מהירה יותר ללקוחות.
  • לקבל מידע אנליטי ומסודר יותר.

כמו הווטסאפ בגירסתו הרגילה, כך ווטסאפ ביזנס נתמך ע”י סוגי הניידים שצויינו לעיל וכן באמצעות הווטסאפ ווב (למרות שחלק מהאפשרויות לא זמינות שם).

חיבור ווטסאפ ביזנס לטלפון קווי של העסק –

ווטסאפ מאפשר לחבר טלפון קוי לחשבון הווטסאפ ללא תלות למספר טלפון סלולרי של מישהו. כך ניתן לבצע הפרדה בין חשבון הווטסאפ הפרטי המיועד לחברים ומשפחה לבין העסקי המיועד ללקוחות וספקים. בנוסף, את הווצאפ העסקי ניתן לתת לנהל לעובדי המשרד.

כדי להירשם לווטסאפ ביזנס עם הטלפון הקווי, יש להזינו ולוודא שמוקלדת הקידומת הישראלית +972

הוסף תגובה

נבנה על ידי קדימה פלוס בניית אתרים ופרסום במדיה. כל הזכויות שמורות 2022Ⓒ

he_IL
he_IL